Sommerkjoler – det feminine og allsidige plagget

Når sommeren har erstattet våren er det bare en ting som gjelder, nemlig å fylle opp garderoben med vakre og trendy sommerkjoler! Sommerkjoler er et favorittplagg for svært mange kvinner, og det med god grunn. Kjolene kommer i mange ulike design, fasonger og lengder. De kan være lange, halvlange eller korte, ettersittende eller oversized, mønstret eller med farger, enkle eller fulle av detaljer.

Sommerkjoler byr også på et elegant helhetsinntrykk. Siden underdelen og overdelen er sydd sammen unngår du ubehagelige glipper som for eksempel kan oppstå mellom en bukse og genser. Sommerkjoler er i tillegg morsomme og enkle å style, og passer perfekt til både hverdag og fest. Det finnes en (eller flere) sommerkjoler for alle smaker, klesstiler og kroppsfasonger.

Slik styler du sommerkjolen din

En sommerkjole er alltid vakker i seg selv, men med noen enkle stylingtips kan du gjøre sommerkjolene dine mer i tråd med din personlige stil eller passende til ulike anledninger som et sommerparty. Sommerkjoler som minner mer om elegante skjorter dominerer stadig motebildet, og disse skjortelignende kjolene er det perfekte eksempelet på hvor fantastiske sommerkjoler faktisk er. Disse skjortekjolene er vakre i sin enkelhet og passer perfekt inn i hverdagen, men med enkle grep kan du forvandle den til den flotteste festkjolen.

Den populære bloggeren Sarah Ellen er en stor fan av skjortekjolen, og viser at alt du trenger for å gjøre den festklar er en morsom veske med mønster og høye hæler.

Hvis du har en sommerkjole med, for eksempel, stropper som din absolutte favoritt, men som du føler blir altfor utpregende for en vanlig hverdag, kan du tone den ned ved å ha en standard hvit t-skjorte under kjolen. Den store fordelen med lag på lag er at du får et mer avslappet antrekk, men som fortsatt er unikt. Du kan også bruke sommerkjolen oftere enn du ellers ville ha gjort.

Det er aldri feil å investere i sommerkjoler med mye farger og mønstre. En sommerkjole med et klassisk blomstermønster står i stil med den innholdsrike sommernaturen rundt oss, og slike sommerkjoler gjør deg alltid lykkelig. Slike fargeglade kjoler er flotte akkurat slik de er, men med små detaljer som sko, vesker, hatter og smykker kan du fremheve din stil. Artisten Tallia Storm gjør for eksempel en blomstret sommerkjole mer glamorøs med metalliske sko.

Generelle stiltips

Enkelte stiltips er tidløse og praktiske å ha i bakhodet når du kanskje er usikker på hvordan du skal style en sommerkjole, eller hvilke kjoletyper som passer best til deg.

  • Sommerkjoler som rekker deg til knærne og som er vide eller ledig i skjørtet skjuler blant annet hoftene dine, men hvis du ønsker å fremheve kroppsfiguren din bør du satse på en mer tettsittende, kroppsnær kjole som former seg etter figuren din. Den bør også være kort.
  • En sommerkjole som har mørkere, renere stoff gir deg en mer slank silhuett.
  • Er du bredere på midten kan du kanskje du gå for sommerkjoler som har båthals og polstrede skuldre. Slike vakre sommerkjoler gir deg en flott balanse mellom smale skuldre og bredere hofteparti.
  • Sommerkjoler som har lange ermer passer perfekt til alle kroppsfigurer, og kan også fungere som et godt basisplagg.


Dette bør du tenke på når du skal kjøpe sommerkjoler

En sommerkjole skal være med på mange forskjellige anledninger som sommerfester, ferier, strandliv og jobb. Derfor er det viktig at du velger sommerkjoler av god kvalitet som kan være med deg gjennom en eller flere somre. Gode sommerkjoler er det verdt å betale litt ekstra for.

Ta alltid utgangspunkt i hvilke anledninger du ønsker å bruke en sommerkjole i. Hvilket formål skal en ny sommerkjole ha; fest, strand, ferie, hverdag? Hvis du vet hva du ønsker en ny sommerkjole til, blir det også lettere for deg å finne frem til en kjole du virkelig elsker.

Det er alltid lurt å investere i både mer ensfargede, basis sommerkjoler og mer fargerike, mønstrede sommerkjoler. Da får du en mer utfyllende garderobe og du har sommerkjoler til alle anledninger, og du får også kjoler som kan utfylle og balansere hverandre. De fleste av oss foretrekker fargeglade kjoler med spennende mønstre, men det er viktig å huske på at en ensfarget sommerkjole er langt fra kjedelig og veldig nyttig å ha tilgjengelig.

Sommerkjoler er selve symbolet på sommergleder og feminin eleganse, i tillegg er de svært behagelige og praktiske. Det er absolutt ikke rart at sommerkjoler holder seg på førsteplassen for mange kvinner og jenter.

 

Du kan også gå hit for å se alle våre kjoler


Legg til en kommentar

Kommentarer gjennomgås før publisering

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.